VI HAR FORENINGSERFARING

Er du formand eller direktør / leder af en organisation eller en forening kan det være, at du føler dig usikker på din organisations placering i organisationsbilledet og/eller på din organisations gennemslagskraft. Dette gælder især hvis du er ny på opgaven.

At lede en organisation kræver, at man forstår at organisationsarbejde har sin egen rytme og at beslutningsprocessen kan være særdeles kompliceret og langvarig.

  • Hvilke services skal foreningen tilbyde
  • Hvordan plejer vi vores medlemmer bedst
  • Er vores struktur optimal
  • Hvordan bruger vi internettet og de sociale medier bedst
  • Årsmødet: hvordan afvikles det bedst muligt, hvem skal informere/underholde o.s.v.

Vores speciale er:

 foredrag og kurser i praktisk organisationsudvikling  = “hvordan kommer der mere liv i de gamle klude”

og

planlægning og ledelse af debatmøder = “hvordan varetager vi i praksis vores medlemmers interesser”.

Ser man på organisationsverdenen med et kritisk, men kærligt blik er det svært at overse, at mange foreninger og organisationer over tid har en tendens til at vende sig indad, dvs. væk fra deres oprindelige formål, nemlig medlemmerne. Dette kan ske nærmest umærkeligt men pludselig en dag standser man op og konstaterer at medlemmerne er væk, i hvert fald mentalt.  

Et for øjeblikket meget brugt begreb er disruption. Man skal altid passe på modeord, men vi mener faktisk, at der er noget om snakken. Mange foreninger og organisationer vil blive disruptet – at blive overflødiggjort såfremt de ikke ser faren og får taget skeen i den anden hånd. Det kan vi hjælpe jer med.

Der er således mange udfordringer. Bestyrelsesarbejdet, visionsmøder, medarbejdermotivering,  medlemspleje, udvikling af relevante tilbud og håndtering af medierne. Vi har mange års erfaring som chefer i branche- og arbejdsgiverforeninger.

Så hvorfor ikke kontakte Stratega – vi kan hjælpe dig.